Echipament automat pentru reactivarea, inmultirea si cresterea optima a drojdiei pentru fermentarea mustului de struguri sau a mustului de bere.
Controlul corect al temperaturii, dizolvarea si recircularea lenta a culturii de drojdie, inmultirea si cresterea controlata, managementul nutritiei si oxigenare corecta, reduc la minim pierderea celulelor de drojdie. Consecinta este utilizarea unor cantitati reduse de drojdie, respectiv scadederea costurilor de productie
Yeast Booster PRO | Yeast Booster MAX |
Avantaje
- activarea corecta a drojdiei la temperatura optima
- proces automat, economie de munca si timp de pregatire
- scad consumurile de drojdie si costurile de productie
- fermentatie alcolica se va desfasura conform procesului tehnologic
Etape de lucru
Umplerea - sistemul se incarca automat cu cantitatea de apa necesara pentru pornire
Incalzirea - apa din rezervorul echipamentului se va incalzi la 38,5°C
Fermentarea - prima faza de inmultire a drojdiei, incepe
Drojdia va fi circulata usor printr-o pompa cu membrana pentru dizolvare. În timpul circularii, echipamentul dozeaza controlat oxigen. În plus, la fiecare 15 minute, Activatorul de Drojdii dozeaza must proaspat din rezervorul-tinta ca hrana pentru drojdie pentru a obtine volumul de amestec programat.
Golirea - la incheierea acestei faze, amestecul de drojdie este pompat in rezervorul-tinta
Curatarea - la finalul procesului apa este evacuata si Activatorul de Drojdii intra in stand by