VinINFO este un sistem complet de control al cramei.
Aplicatii:
- controlul fermentarii prin controlul si reglarea temperaturii in rezervoare
- controlul fermentarii prin masurarea emisiilor de CO2
- controlul pompelor si a unitatii de racire - chiller (automat on/off)
- control micro si macro oxigenare - dozare O2
- controlul climatizarii spatiilor, masurarea si controlul umiditatii relative
- controlul altor unitati sau alicatii din crama
Sistemele clasice de control al fermentarii opereaza cu temperatura ca singurul parametru de reglare. Sistemul avansat de control electronic al temperaturii, VinINFO, ofera hardware si software de control al fermentarii prin masurarea emisiilor de CO2 - intensitatea fermentarii.
Acest parametru suplimentar permite o fermentatie naturala si economica energetic bazata pe continutul real de zaharuri din mustul aflat in fermentatie .
Avantaje
• Economie energetica de pana la 30%
• Fermentatie cu drojdii naturale ce permit mentinerea unui "terroir" specific
• Imbunatatirea calitatii vinului prin reducerea pierderilor de aroma
• Economie de energie
• Economie de timp
• Scadere de costuri
Caracteristici
• Pre-programarea intensitatii fermentatiei
• Fermentatie controlata sigura si eficienta
• Identificare timpurie a anomaliilor de fermentare
• Informatii imbunatatite referitoare la activitatea drojdiilor
• Inregistrarea si analiza grafica a ritmului fermentarii
• Calcul continu al continutului teoretic de zaharuri reziduale
• Natural, sustenabil, sustine imbunatatirea calitatii vinului