In timpul producerii, depozitarii vinului (sau altor lichide alimentare), controlul temperaturii ambientale are un rol major.
Aerotermele industriale sunt utilizate pentru racirea sau incalzirea salilor de productie, imbuteliere, invechire vin in butoaie, depozite.
Utilizeaza apa rece sau calda furnizata de unitatea de racire-incalzire / centrala termica.
Aerotermele pot fi integrate in sistemele de racire deja existente.
In cazul in care se utilizeaza apa la temperatura mica/negativa trebuie utilizat kitul de dezghetare "defrost-kit".
Seturile de dezghetare sunt rezistente de încălzire realizate din tije metalice subțiri montate în fante speciale in interiorul aerotermei.
Daca se opteaza pt. aeroterma cu "defrost-kit" este necesara utilizarea unui controller Ferm-Flex Defrost care controleaza electrovalva, temperatura de racire sau incalzire, dezghetarea periodica.
Regim de lucru
Racire sala:
- temperatura ambient: 9°C - 35°C
- temperatura apa rece: 5°C - 20°C
Incalzire sala:
- temperatura ambient: 9 - 29°C
- temperatura apa calda: 35 - 70°C
![]() |
![]() |
![]() |
Thermo Fan MR Capacitate frigorifica: 1-4,1 KW Volum sala: 50 m3-500 m3 |
Thermo Fan SD Capacitate frigorifica:4,5-18,8 KW Volum sala: 500 m3-2500 m3 |
Thermo Fan TA Capacitate frigorifica:3,44-16,02 KW Volum sala: 300 m3-2200 m3 |