Unitate racire cu racleta

Unitate racire cu racleta

Unitate utilizata pentru racirea directa a mustului, sucurilor sau vinului pana la punctul de inghet.

Efectele tratamentului cu frig (-4ºC / -6ºC) sunt precipitarea si indepartarea din vin a tartratilor cristalizabili, precipitarea proteinelor criolabile, precipitarea fractiunii coloidale a antocianilor la vinurile rosii, concentrarea vinului prin inghetarea si eliminarea unei parti de apa.
Aplicarea tratamentului cu frig se face dupa primul pritoc, moment cand vinurile prezinta un oarecare grad de stabilitate si limpiditate.
Vinurile se vor raci pana in apropierea punctului de congelare; temperatura de racire a vinului se determina functie de continutul in alcool si extract.

Caracteristici principale:

  • racirea directa a produsului in vaporizator
  • racleta razuitoare in vaporizator
  • razuitorul este construit din inox, racleta din PVC alimentar
  • racleta cu miscare de rotatie in interiorul vaporizatorului pentru cresterea transferului termic si evacuarea cristalelor
  • condensator
  • compresor semiermetic sau ermetic (tip scroll)
  • vaporizator din inox AISI 304, izolatie exterioara din poliuretan
  • tablou electric

logo echorom alb

Sisteme tehnologice de transport lichide in industria alimentara si echipamente pentru vinificatie, ape minerale, lapte, bere, ulei si alte lichide alimentare.

Str. Gheorghe Pop de Basesti nr. 33 A
021365, sector 2, Bucuresti, Romania

Telefon : +4 021 313 02 04
               +4 021 313 02 05

email:    office@echorom.ro