Umidificare controlata in salile de invechire, maturare vin in butoaie din lemn de stejar
Utilizate pentru mentinerea umiditatii controlate in spatiile de pastrare a vinului in butoaie si budane din lemn.
Butoaiele de lemn trebuiesc depozitate in spatii cu lumina scazuta, umiditate, temperatura si ventilatie controlata. Umiditatea in sala barrique ar trebui sa se incadreze intre 65% si 85%. Cand umiditatea scade sub nivelul de 65% exista riscul deshidratarii butoaielor, iar peste 85%, exista riscul aparitiei mucegaiurilor.
Nivel optim al umiditatii in sala barrique este intre 80% si 85%, nivel la care pierderile de vin prin evaporare sunt minime.
Apa pulverizata prin duze este atomizata si transformata in picaturi ultrafine de 5‐10 microni, care sunt resorbite imediat in aer, fara effect de udare a obiectelor si suprafetelor expuse.
Avantaje
- scaderea costului de productie a vinului premium
- previne pierderea vinului prin evaporarea naturala
- pastreaza un nivel constant al umiditatii
- scade temperatura in sala
- creste durata de viata a butoaielor
- costuri scazute de achizitie si operare
Aplicatii diverse umidificare, vaporizare, vapori, efect ceata
- umidificare controlata
- racire spatii rezidentiale
- protectie impotriva prafului
- controlul mirosului interior si exterior
- efecte speciale in spatii interioare si exterioare